Įrankiai - priemonės plytelėms

Plytelių klijavimas nėra tik plytelių pjovimas ir sudėjimas. Tam reikia dizaino praktikos ir geros įžvalgos. Meistro užduotis – sujungti skirtingų raštų ir storių plyteles, kad būtų gaunamas gražus vaizdas. Svarbu ne tik meistro gebėjimai ir patirtis ar naudojamos medžiagos, bet ir naudojami įrankiai-priemonės plytelėms. Įvairūs įrankiai pagreitina plytelių klojimo darbus, jie atliekami kokybiškiau.

Skaityti daugiau

Filtruoti pagal

Kaina
more... less
Prekės ženklas
more... less
Detali paieška Suskleisti paiešką
Rodoma 1-12 iš 15 prekės(-ių)

Klausimai / atsakymai

Nėra jokių užduotų klausimų


Jūsų klausimas sėkmingai išsiųstas mūsų komandai. Ačiū!

Užduokite klausimą

Kontaktiniai duomenys (telefono numeris ir elektroninis paštas) svetainėje neviešinami. Jais vadybininkas išsiunčia atsakymą užklausos pateikėjui.

Kokie įrankiai reikalingi plytelių klijavimui?

Plytelių klijavimui pagrindinės reikalingos priemonės:

► mentelė;

► kryželiai;

► rėžtukas arba diskinės plytelių pjaustymo staklės;

► deimantiniai grąžtai.

Mentelė yra vienas svarbiausių plytelių klijavimo įrankių. Mentele tolygiai paskirstomas skiedinys, kad plytelė kuo lygiau priliptų prie sienos ar grindų. Reikalinga dantyta, tinkamo dydžio mentelė, kad kaskart skiediniu būtų padengiamas tinkamas plotas. Pavyzdžiui, mažoms plytelėms (10x10 cm) geriausiai tinka kas 4 mm dantyta mentelė, 25x25 cm plytelėms – 8 mm atstumu dantyta mentelė, didesnėms – kas 10 mm dantyta mentelė.

Klijuojant plyteles privaloma naudoti kryželius, kad būtų išgaunama vienodo pločio siūlė. Kryželiai būna įvairių išmatavimų: 1-10 mm. Jų matmenys nustato plytelių tarpų plotį. Didesnėms nei 30x30 cm plytelėms rekomenduojama naudoti ne mažesnio nei 3 mm pločio kryželius. Kryželių pasirinkimas: https://www.iris.lt/74-irankiai-priemones-plytelems 

Klojant plyteles, jas reikia pjaustyti. Atsargiai ir tiksliai tą padaryti galima su rankiniais arba elektriniais rėžtukais. Rėžtukai yra skirti įvairioms plytelės rūšims pjaustyti: keraminėms, akmens masės. Jie gali būti skirti įvairiems pjovimo dydžiams: 600 mm, 900 mm, ar net 1500 mm, ketinantiems pjauti didelio matmens plyteles. Nepakeičiamos pagalbininkės statybų metu – diskinės plytelių pjovimo staklės. Jomis dar tiksliau ir greičiau galima atpjauti net ir labai storas bei kietas plyteles.

Norint sutvarkyti vamzdynų, maišytuvų, drenažo jungtis plytelėse reikia išgręžti skyles. Tą padaryti reikia itin tiksliai ir su kokybiškais deimantiniais grąžtais, kad gręžiant nesuskiltų plytelės. Geriausia rinktis skirtingo skersmens grąžtus, kad būtų galima lengvai ir saugiai padaryti įvairaus dydžio skyles bet kokio tipo keraminėje plytelėje. Deimantiniai grąžtai turintys drėgno pjovimo funkciją sumažina dulkių ir triukšmo lygį darbo vietoje.  

Jums verta paskaityti

Mūro mišinys klinkerio plytoms, Plytelių glaistas, Glaistas plytelių tarpams, Plytelių glaistas atsparus vandeniui, Plytelių glaistas šildomoms grindims, Karščiui atsparus plytelių glaistas, Silikonas plytelių tarpams, , Kryžiukai plytelėms, Elastiniai plytelių klijai, Plytelių klijai šildomoms grindims, Impregnuotos akmens masės plytelės, Plytelių klijai lauko darbams, Epoksidiniai plytelių klijai, Plytelių klijai atsparūs karščiui, Plytelių klijai voniai, dušui, Plytelių klijai atsparūs vandeniui, su hidroizoliacija, Plytelių klijai baseinams, Keraminių plytelių klijai, Vidaus plytelių klijai, Plytelių klijai židiniui, Granito plytelių klijai, Nedulkantys plytelių klijai, Plytelių klijai garažui,

Dažnai užduodami klausimai

Mentelė, kryželiai, plytelių išlyginimo sistemos, rėžtukas arba diskinės plytelių pjaustymo staklės, deimantiniai grąžtai.

Tinkami įrankiai pagreitina plytelių klojimo darbus, jie atliekami kokybiškiau.